Pages

Sunday, June 12, 2011

PAS selesai lantik AJK, Pesuruhjaya

Nazri Abdullah   

KUALA LUMPUR, 12 Jun: Mesyuarat pertama Jawatan Kuasa Kerja PAS Pusat yang dipengerusikan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, hari ini selesai membentuk kabinet penuh parti itu.

Ianya menyaksikan Datuk Mustafa Ali kekal sebagai Setiausaha Agung dengan dibantu tiga penolong setiausaha Datuk Takiyuddin Hassan, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi dan Ahmad Sabki Yusuf.

Jawatan Bendahari pula bertukar kepada Datuk Abdul Halim Abd Rahman manakala Dr Mohd Hatta Ramli yang sebelum ini penyandang jawatan itu diberi amanah sebagai Ketua Pengarah Pilihan Raya PAS Pusat.

Wednesday, June 8, 2011

Malaysia negara diktator bawah BN, negara berkebajikan bawah PR

SHAH ALAM 7 JUN : Malaysia yang ada sekarang jauh daripada sebuah negara berkebajikan  tetapi lebih mirip negara di bawah pemerintahan kuku besi yang menindas rakyat dan memperkayakan pemimpin serta  kroni, kata dua pemimpin utama PAS hari ini.

Umno cemburu dengan hasil muktamar PAS

Harakahdaily   
KUALA LUMPUR, 7 Jun: Para pemimpin Umno benar-benar terpukul dengan apa yang dicapai dalam muktamar PAS ke 57 baru-baru ini, kata AJK PAS Pusat, Dr Dzulkefly Ahmad.

Tuesday, June 7, 2011

Akhirnya impian Fadzil Noor tercapai

June 7, 2011
by Dr. Dzul
 (YB Liew Chin Tong, seorang graduan dari Australian National University (ANU), dalam Kajian Sains Politik dan Kajian Asia. Beliau menulis tesis ijazah sarjana mudanya dengan kepujian dalam tajuk “Islamic State Debate in PAS” dalam tahun 2004 di bawah kelolaan Professor John Funston. Beliau sangat peka tentang wacana ‘Negara Islam dalam PAS’ sejak awal Reformasi dan mengikuti perkembangan ini dengan lebih dekat lagi mutakhir ini – Dr Dzul)